WND-conferentie

Veiligheidsmaatregelen

Bij een fysieke WND-conferentie 2021 gaan we uit veiligheidsoverwegingen uit van een – in vergelijking met voorgaande jaren – beperkt aantal deelnemers en een beperkt programma van lezingen en werkgroepen en een beperkte inloopmarkt.

Bij alle lezingen en werkgroepen wordt voorlopig rekening gehouden met een onderlinge afstand van 1,5 m tussen de deelnemers (zoals geadviseerd door de rijksoverheid) en een zo goed mogelijke ventilatie van de zalen. Hetzelfde geldt voor ontbijt, lunch, diner en koffie/thee-pauzes. Overnachting vindt uitsluitend plaats op éénpersoonskamers. Daardoor is het aantal conferentiedeelnemers beperkt tot maximaal 400. Bovendien zal toegang tot de conferentie alleen mogelijk zijn met een corona-toegangsbewijs: een bewijs van volledige vaccinatie, een bewijs van herstel van Covid-19 of een recente negatieve testuitslag.

De NH Leeuwenhorst heeft al haar personeel aangeraden om zich te laten vaccineren. Verder vragen zij het personeel om zo vaak mogelijk de handen te wassen en te desinfecteren. Bij klachten blijft het personeel thuis tot er een negatieve testuitslag is. Mocht de rijksoverheid uiteindelijk beslissen dat het personeel zich standaard moet laten testen voor een zakelijke bijeenkomst, dan zal NH Leeuwenhorst zich daaraan houden.

Met deze maatregelen faciliteren we een zo veilig mogelijk verloop van de conferentie, waarbij we ervan uitgaan dat de deelnemers tijdens de conferentie zelf de verantwoordelijkheid nemen voor het naleven van de veiligheids­maatregelen. Het WND-bestuur en NH Leeuwenhorst kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor het tijdens de conferentie oplopen van een besmetting met Covid-19 en de eventuele gevolgen daarvan.

Voor de deelnemers die aangewezen zijn op reizen met het openbaar vervoer bieden wij de mogelijkheid van busvervoer tussen NS-station Leiden Centraal en NH Leeuwenhorst. Om lange rijen bij de balies van de WND en NH Leeuwenhorst voor de start van de conferentie zoveel mogelijk te vermijden, dringen wij er echter op aan om met eigen vervoer te komen of mee te rijden met een collega.